Sinds de beperkende maatregelen i.v.m. het corona virus organiseert ODD virtuele club avonden.

Hiervoor is nodig dat leden zich aanmelden bij  Stepbrigde.

Stepbridge etiquette:

Het komt wel eens voor dat je als paar na het spelen van een spel nog even wil doorpraten over wat er goed of niet goed ging. Aan de levende bridgetafel is dat, als het tenminste niet te lang duurt, geen probleem, want je reageert snel op elkaar en de tegenstanders luisteren meteen mee en kunnen ook een duit in het zakje doen. Aan de virtuele bridgetafel ligt dat vaak anders. Je reageert in korte zinnen in de chatbalk en daarin verdwijnt de nuance regelmatig en typen en leen duurt altijd langer dan het uitspreken van en zin en reageren daarop. Dat is zeker het geval als je napraat over een spel van de vorige tafel als de nieuwe ronde al is gestart. Het kost tijd en de nieuwe tegenstander heeft eer niets mee te maken dat je nog iets aan elkaar te vertellen hebt. Daarom het dringende verzoek om het natypen zoveel mogelijk te beperken en zeker niet te doen als de nieuwe ronde al gestart is. Vaak is er aan het eind van de ronde, als je tenminste je tijd optimaal hebt benut, nog wel tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Dat kan dan ook prive zonder dat de tegenstanders alles mee hoeven te lezen. Veel aardiger is natuurlijk om als er tijd over is een beetje sociaal talk heen en weer te sturen zodat we de gang van zaken aan de levende bridgetafel zoveel mogelijk nabootsen.

 

De uitslag van 14 januari 2021 zie je hier.

 

De uitslag van 7 januari 2021 zie je hier.

En dit is het verslag:

Afgelopen donderdag werd de eerste zitting van de wintercompetitie gespeeld met 37 paren. Een prachtig aantal. Ik ben benieuwd of we de komende weken de 40 een keer kunnen bereiken.

Als nieuwe deelnemer mochten we Heleen Lepel, die in een ver verleden al eens lid van ODD is geweest, verwelkomen. Zij speelde met Dick als haar nieuwe bridgepartner en dat was zeker niet onsuccesvol. Ik verdenk onze overige leden ervan dat zij hun best hebben gedaan om haar hoog te laten scoren zodat zij tot in lengte van dagen lid van onze mooie vereniging zal blijven en onze voorzitter tot grote bridgehoogtes zal doen stijgen. Zij scoorden immers 3 keer een 100% en 4 keer boven de 91%. En als ik die scores bekijk dan zaten daar heel wat kadootjes bij van de vrijgevige tegenstanders. Hieronder de resultaten van de winnaars:

Op de tweede plaats Jan en Guus en op de derde plaats gelegenheidspaar Mike en Paul die dankzij een fout van mij (ik dacht per abuis dat Auke niet mee zou spelen omdat ook Myriam afwezig was) aan elkaar gekoppeld was. Zo zie je maar weer dat je emails van ODD-leden altijd zorgvuldig moet lezen want wie weet staat er wel iets belangrijks in. Ik ga er uiteraard vanzelfsprekend van uit dat dit ook met deze mails gebeurt en dat niets ongelezen blijft.

 

De uitslag van 30 december zie je hier.

Verslag:

2020 zit er inmiddels weer op. Een jaar om niet snel te vergeten. Uiteraard redenen we er allemaal op dat 2021 veel weer zal herstellen en we elkaar weer in de bioscoop, theater, kroeg, restaurant en de bridgetafel zullen kunnen ontmoeten en de hand kunnen schudden. Wij gaan gewoon op de oude voet door en spelen iedere donderdag en maandagmiddag onze ODD-clubdrive. Liefst met een zo groot mogelijke deelname.

Op 30 december was de laatste drive van het afgelopen jaar. Taleb en Rogier gingen met de winst strijken en werden gevolgd door Fred en Jan en door Hugo en Georg. Toosje en Henk hielden het heel lang vol op de eerste tafel met een heel hoog percentage, maar moesten in de laatste rondes toch met een paar mindere scores genoegen nemen met plaats 6. Toch een heel mooi resultaat voor hen.

Zoals iedereen weet veranderen de regels van Step en moeten gastleden per clubactiviteit 10 deelnamepunten (€0,50) betalen. In de uitslag zijn die gastleden gemarkeerd met een sterretje. Zorg dus, als gastlid als je maandag of donderdag mee wil spelen dat je op tijd je deelnamepunten via het portaal van Step hebt gekocht. Op de website van Stepbridge staat een heel duidelijk filmpje hoe dat in z’n werk gaat.

Vanaf donderdag 7 januari gaan we ook weer van start met een clubcompetitie die tot 25 maart zal duren waarna op 1 april de Paasdrive zal worden gehouden. Zo komen we de donkere wintermaanden wel weer door.

Ik wens jullie allemaal mede namens het bestuur een heel gezond en gelukkig 2021.

 

De uitslag van 23 december zie je hier.

Verslag:

De kerstdagen zijn achter de rug en hopelijk is iedereen gezond gebleven. Nog een paar dagen en dit bijzondere jaar is voorbij. Laten we hopen dat we elkaar komend jaar weer live kunnen ontmoeten aan de bridgetafel. Voor degenen die meedoen aan onze stepavonden is het belangrijk om je te realiseren dat je als Stepgastlid vanaf 1 januari punten moet kopen en per clubwedstrijd (donderdag en maandag) €0,50 moet betalen (10 punten). Voor het 4-tallen is dat niet nodig; dat blijft gratis.

Afgelopen woensdag deden er 37 paren mee. Aan het eind stonde Lex en Stef Arkesteijn op de bovenste trede na een inhaalwedstrijd die de volle 8 ronden duurde. Ik ontving van Lex daarover het volgende bericht.

Peter, dank voor je leiding gisteren en je algehele inzet voor ODD. Dat wil ik je toch gaarne meegeven.

Wat een bizarre avond gisteren voor Stef en mij. In ronde 2 op tafel 17 (31%) en vervolgens onze opmars via tafel 10, 4, 3, 3, 2 en tenslotte op tafel 1 tegen ilonka en Karen. Toen stonden we net onder de 60%. Hoe het afliep is bekend. Hoe het kan verkeren in bridge. Gr lex 

Ank en Sjoerd werden netjes 2e en Mike en Auke derde. Alle drie boven de 60%.

Aanstaande maandag wordt er ook weer gespeeld om 16.00 uur. Ikzelf ben dan geen WL, die taak wordt dan overgenomen door Hugo.

En woensdag de 30e zitten we weer klaar voor onze laatste clubavond van 2020.

 

De uitslag van 17 december zie je hier.

En dit is het verslag van Peter van Hemmen:

De reacties op de vorige mail druppelen langzaam binnen en vrijwel iedereen is van plan om lid van Step te worden en wil blijven spelen op de donderdagavond. Dat gebeurde afgelopen donderdag ook weer. 34 paren speelden 24 spellen en aan het eind waren het Henk en Peter die tegen Hugo en Georg mochten uitvechten wie de eerste plaats zou behalen. Het doet mij uiteraard deugd dat wij dat zelf waren en onze tegenstanders naar de 2e plek verwezen. Tussen nummer 1 en nummer 34 zit slechts een verschil van 20% dus onze club zat deze avond dicht bij elkaar.

Er zat een mooi spel tussen waarbij door velen slem geboden werd. Vaak gemaakt en soms niet. Als je alles als leider goed zou doen zit er zelfs 7 SA in. Maar dan moet je ruiten A slaan waardoor de H valt en snijden op klaver vrouw. Niemand die dat vond en dat si begrijpelijk want snijden op ruiten heer is hier toch wel opgelegd. Wie na de ruitensnit de hartennakomst weet te vinden heeft een goede kans om 6SA down te spelen.

 

De uitslag van 10 december zie je hier. 

En dit is het verslag van Peter van Hemmen:

Afgelopen donderdag was het voor iedereen even wennen. Dankzij een missertje van onze WL van de dag speelden we butler ipv paren en dat bleek pas in de loop van de eerste ronde. Op zich natuurlijk niet erg nu we met de viertallencompetitie zijn gestart en dat dus een mooie oefening is. Inmiddels is er één wedstrijd in het viertallen gespeeld en heeft team 8 (DickdL, Heleen, Teun, Gerard) met 16-4 gewonnen van team 3 (Petra, Hanny, Bart en Toine). De andere teams hebben nog een week om hun wedstrijd te spelen.

Mike en Auke lieten zien dat zij, in ieder geval in een butlertelling waarin het op degelijk bieden en spelen aankomt, niet te verslaan zijn en werden met grote afstand eerste. Gevolgd door onze jonge damesleden, Jacqueline en Ingeborg en door Rogier en Taleb. Volgende week gaan we weer aan de slag met perentelling neem ik aan.

Misschien waren er wel bijzondere spellen, maar doordat ik afgeleid was door het abominabele voetbal van Feijenoord heb ik die niet onthouden. Volgende keer maar weer voor de volle 100% op het bieden en spelen van 24 spelletjes concentreren.