Sinds de beperkende maatregelen i.v.m. het corona virus organiseert ODD virtuele club avonden.

Hiervoor is nodig dat leden zich aanmelden bij  Stepbrigde.

 

Voor de uitslg van 8 juli klik hier.

Verslag Peter van Hemmen:

NU we met onze eigen zomeravonddrives gestart zijn is de vakantieperiode echt begonnen. En die eindigt op 26 augustus als we, wanneer er tenminste geen nieuwe maatregelen volgen, weer live gaan spelen in onze eigen speelgelegenheid De Ruimte aan de Mercuriusweg 1.

In Delft starten de komende weken ook live zomerdrives bij andere verenigingen in de regio. DBC begint op 20 juli en daar kun je na inschrijving via de website van DBC tegen een kleine vergoeding aan meedoen. Waarschijnlijk is het aantal deelnemers nog wel beperkt vanwege de coronamaatregelen.

Donderdagavond werd er door 28 paren gespeeld. Ik vond er zelf niet zoveel bijzondere spellen bij zitten, maar dat kan ook aan de vakantiestemming liggen die ik inmiddels wel heb. Met name op de laatste tafel hebben Henk en ik onze vaste 4-talmaatjes Paul en Myriam flink geholpen door jeugdig enthousiast te risicovol te gaan bieden en twee vette 0% en een 50% score te halen. Voor die tafel stonden we precies gelijk, maar wij eindigden op de 19e en zij op de 5e plaats. En we gunnen hen dat natuurlijk van harte.

Het veld lag redelijk dicht bij elkaar met slechts 2 paren die te nauwernood boven de 60% kwamen. Rob en Peer en Elly en Fred (die weer eens samen speelden) van harte gefeliciteerd. Onze nieuwe leden Ger en Loes maakten de top 10 compleet.

 

Voor de uitslag van 1 juli klik hier.

De voorjaarscompetitie is weer afgerond en de lijst van alle plaatsen is weer opgemaakt na deze laatste wedstrijd van 1 juli waar Taleb en Rogier voor de derde keer in deze competitie de eerste plaats in beslag namen. Als enigen met een percentage boven de 60%. Na hun overwinning van vorige week waren Keesjan en Myra blijkbaar zo geschrokken en van slag dat ze dit keer de ronde lantaarn hebben opgestoken en laatste werden. Met het percentage van vorige week is dat toch een mooi gemiddelde. Geen verrassingen in de top tien, afgezien van Josee en MaryAnn op de 9e plaats.

 

Voor de uitslag van 24 juni klik hier.

Verslag Peter van Hemmen:

Ik zit deze ochtend nog een klein beetje na te chagrijnen van de helaas zeer verdiende nederlaag van ons Nederlands elftal, maar dat wordt dan weer een beetje goed gemaakt door de mooie prestaties van Max Verstappen achter het F1-stuur en Mathieu van der Poel, Ide Schelling en Demi Vollering op hun racefiets. Dus toch maar weer achter de laptop om de wekelijkse mail te schrijven, voordat ik mijn eigen prestatie ga leveren door 10 km hard te lopen. Dat si een mooie voorbereiding op de middagzitting straks als er weer 15 spelletjes gespeeld gaan worden en er geen tijdsdruk is om op tijd thuis te zijn voor Oranje.

Afgelopen donderdag speelden een mooi aantal van 33 paren de voorlaatste zitting van de voorjaarscompetitie voordat we de zomer ingaan. Net zoals volgend jaar gaan we ook dit jaar in de zomer gewoon door met onze donderdagavond op Step. En dat betekent tot 26 augustus wanneer we weer live gaan spelen, nog 7 keer op donderdag op Step. Op de maandagmiddag gaan we ook gewoon door en dat zal ook zo blijven als we weer live gaan spelen. Zeker in de winter prettig om de donkere maandagmiddagen door te komen.

Na 24 spellen op donderdag waren Keesjan en Myra prachtig eerste nadat zij vrijwel de gehele avond op tafel 1 hadden gespeeld. Met een mooi percentage van net boven de 65%. Ilonka en Joke lagen de hele avond op de loer, maar konden op de laatste tafel tegen Rob en Peer de 1e plaats niet veroveren. Op spel 23 vond Joke 1 Aas bij Ilonka net onvoldoende om het mooi 6 hartenslam te bieden. Wel hielden zij hun leermeesters van zich af die 3e werden. Onze aspirantleden Ger en Loes deden weer mee en werden mooi 5e. En Gabriel en Peter hebben wederom na een 8e plaats vorige week een toptien plaats behaald.

Mike (Bob) en Auke waren 21 en dat was de 2e keer in deze competitie dat ze niet in de top 10 zaten. Maar met slechts een 11e en 21e plaats daarbuiten gaan ze wederom glansrijk eerste worden.

In Spel 5 kwam een stukje theorie over de 4 4 4 1 verdeling voorbij. Ik heb onlangs het kleine boekje van de Bridgebond gelezen over deze bijzondere verdeling. En daar wordt door Anton Maas met een singeltje schoppen over onderstaande kaart geadviseerd om 1 ruiten te openen waarna na een 1 schoppen van Zuid 2 klaver geboden kan worden. Eventueel kan ook 1 SA worden geantwoord. In beide gevallen wordt 1 kaart gelogen, want het antwoord van 2 klaver belooft eigenlijk een 5 kaart ruiten en 1 SA minimaal 2 schoppens. Opvallen is dat in de meeste gevallen 1 klaver opent en dat dan na 2 keer schoppen bieden door Zuid 3SA wordt bereikt of een schoppencontract. Na een klaveruitkomst gaat 3SA helaas down en die wordt na een 1 ruitenopening vaker gevonden dan na een 1 klaveropening. Dat dan weer wel.

Spel 8 had ook een openingsvraagstuk. Met 20 punten en een 6-5-2-0 verdeling werd deze hand aan 10 tafels als sterk verkocht en werd er 2 klaver of 2 ruiten geopend. Toch bereikt niemand het onverkiesbare klein slam in schoppen of ruiten. Behalve jammerlijk Teun en Gerard die zowel 6 ruiten als 6 schoppen bieden, maar Teun helaas, omdat op 6 niveau de schoppen voor het eerst door Gerard genoemd worden, begrijpelijk, gecorrigeerd wordt naar 7 ruiten. Zo zit een top en een nul dus heel dicht bij elkaar.

 

Voor de uitslag van 17 juni klik hier.

Voor de uitslag van 10 juni klik hier.

En hier het verslag.

Wat afgelopen donderdag betreft begint het zo langzamerhand saai te worden nu Mike en Auke voor de derde achtereenvolgende keer eerste zijn geworden met de score van 67%. Alleen Fred en Rossend kwamen met 64 boven de 60% uit en daarna viel er een groot gat naar Guus en Jan met bijna 57%. Van de 10 keer dat we nu in de voorjaarscompetitie gespeeld hebben werden Mike en Auke 4 keer eerste en 2 keer tweede. Vanaf nu dus met het mes tussen de tanden als je tegen hen op een van de tafels met een laag nummer speelt.

Menno en Antonia waren verrassend 4e. Een heel mooie prestatie. Lex en Stef waren nog niet hersteld van hun trainingsweek in Drenthe en werden 30e. 

Van de in totaal 384 contracten werd slechts 3 keer een slem geboden. Op spel 2 door Peter en Henk een vanwege 2 directe ruitenverliezers onmaakbare 6 harten (terwijl ook 6 schoppen er niet in zit). Heleen kwam niet uit met ruiten waardoor het slam gemaakt kon worden, maar Peter op onnavolgbare wijze toch 2 down ging. Henk vroeg meteen hoeveel wijntjes er inmiddels in huize van Hemmen als waren genuttigd, maar daar kon de oorzaak toch niet in gevonden worden. Die klap kwamen de heren niet meer te boven met een gedeelde 21e plaats als resultaat.

 

En op spel 7 werd door Auke en Mike en door Casper en Jan het schoppenslab geboden en gemaakt. Bij dit spel mag Z openen en met 10 punten en een 5-5 zwart kun je daar alle kanten mee op. Mike paste en nadat Auke 1 schoppen opende was het slam eigenlijk niet meer te missen, hoewel dat bij velen wel gebeurde. Casper opende 1 schoppen en op miraculeuze wijze werd het slam (zonder ook maar een alertsterretje; foei!) bereikt. Ook werd er een keer door Henk 2schoppen (Muiderberg) geopend en dan is slam bereiken niet eenvoudig als Noord onmiddellijk 4 schoppen biedt. In totaal werd door Zuid 9 keer gepast, 6 keer 1 sch geopend en 1 keer 2 sch.